Beobank

Beobank is een kredietverstrekker die in haar huidige vorm actief is op de financiële markt sinds het jaar 2013. De volledige geschiedenis van deze bank gaat echter veel verder terug in de tijd. Dit komt omdat Beobank voorheen bekend stond onder de naam ‘Citibank Belgium’. Het eerste filiaal van deze kredietverstrekker opende haar deuren in Brussel in het jaar 1962 waarna al snel nieuwe filialen volgden in Gent, Antwerpen, Hasselt en Luik. Op 20 mei 2015 verscheen het nieuws dat de belangrijkste aandeelhouder van BKCP & Beobank, namelijk CMNE er voor had gekozen om de beide financiële instellingen te laten fusioneren. De naam van de overkoepelende bank zou ‘Beobank’ worden waardoor BKCP is komen te verdwijnen. Ondanks het feit dat de focus bij Beobank duidelijk op de consument blijft liggen koos ze er in 2016 voor om haar eerste PRO-kantoren voor ondernemers te openen.

beobank

De producten van Beobank

Beobank is een financiële instelling die zich in eerste instantie vooral richt op consumenten. Beobank is een volwaardige bank wat er voor zorgt dat je er terecht kan voor verschillende vormen van dienstverleningen. We onderscheiden op dit vlak:

  1. Standaard bankzaken zoals bankrekeningen en creditcards;
  2. De mogelijkheid om verschillende soorten financieringen aan te vragen;
  3. Oplossingen op vlak van sparen en beleggen;
  4. Een ruime keuze aan interessante verzekeringen;

Heb jij ook wel vertrouwen in Beobank en zou je graag een beroep willen doen op de diensten van deze bank? Wil je in eerste instantie echter een duidelijk beeld hebben van de mogelijkheden evenals de bijbehorende kosten? In dat geval zal het onderstaande overzicht voor jou bijzonder interessant blijken te zijn.

De kredieten van Beobank

In het bijzonder staat Beobank er om bekend een uitstekende kredietverstrekker te zijn. De bank heeft er dan ook voor gekozen om haar financieringsvormen op te delen in drie verschillende categorieën. Zo zijn er de leningen voor projecten, kan je er voor kiezen om een lening voor een voertuig af te sluiten en is het een mogelijkheid om geld te lenen voor de aankoop of renovatie van een woning. Wat de lening voor projecten betreft maken we een onderscheid tussen:

  • De Comfortlening Plus;
  • De lening op afbetaling;
  • De lening 2 maanden uitstel;

De leningen voor projecten van Beobank blinken uit op vlak van flexibiliteit. De Comfortlening Plus garandeert je het scherpste JKP van 4,99 procent. Het betreft hier een lening op maat die kan worden afgesloten voor een bedrag tussen 1.250 & 7.500 euro. De maximale looptijd voor dit type van krediet bedraagt 42 maanden. Het afsluiten van de Comfortlening Plus is wel uitsluitend mogelijk voor bestaande Beobank klanten (die dus ook hun bankrekening bij deze bank hebben staan). Wil je dat liever niet? Dan bestaat er nog een interessant alternatief.

De klassieke lening op afbetaling van Beobank kent een intrest die is gelegen tussen de 10 & 12,50 procent. Het minimale bedrag voor dit krediet is vastgesteld op 2.500 euro. Het maximale bedrag van de lening bedraagt 75.000 euro. De terugbetalingstermijn van deze financiering bedraagt (afhankelijk van het kredietbedrag) maximum 84 maanden. Ben je eerder te vinden voor een lening waarbij je niet meteen, maar wel pas na 2 maanden begint met terugbetalen? Ook in dat geval heeft Beobank een geschikte lening voor jou in petto. Voor de concrete voorwaarden en mogelijkheden met betrekking tot deze financiering moet je wel contact opnemen met de bank.

Ben je van plan om een auto aan te kopen? Geef je de voorkeur aan een nieuw of net aan een tweedehands exemplaar? In beide gevallen biedt Beobank je de mogelijkheid om een zeer interessante autolening af te sluiten. Op moment van schrijven bedraagt het JKP voor de Beobank autolening slechts 0,65 procent. Hiermee is ze voor het tweede jaar op rij de voordeligste op de markt. Een bijkomend voordeel is terug te vinden in het feit dat je tot 120 procent van de aankoopwaarde van je voertuig kan lenen. Dit betekent dat je meteen over wat extra financiële ademruimte beschikt of je bijvoorbeeld ook enkele aanpassingen of opties mee kan financieren.

Finaal biedt Beobank potentiële kredietnemers de mogelijkheid om geld te lenen voor het aankopen van een woning. Ben je reeds eigenaar van vastgoed, maar moet deze gerenoveerd worden? Ook dan ben je bij Beobank aan het juiste adres. Enkele mogelijke leningen voor de woning zijn:

Voor wat het woonkrediet betreft biedt Beobank zeer concurrentiële tarieven aan. Heb je eerder nood aan een renovatiekrediet? In dat geval kan je rekenen op een zeer scherpe JKP van amper 2,99 procent. Het maximale bedrag van de renovatielening die door Beobank wordt aangeboden is wel beperkt tot 50.000 euro. De maximale terugbetalingstermijn bedraagt 84 maanden.

Standaard bankzaken bij Beobank

Beobank biedt haar klanten in eerste instantie de mogelijkheid aan om hun dagdagelijkse financiën via deze partij te laten verlopen. Dit betekent onder meer dat je op Beobank een beroep kan doen voor het afsluiten van een (gratis) zichtrekening, maar je daarnaast ook de beschikking kan krijgen over een creditcard. Het spreekt voor zich dat Beobank haar klanten de mogelijkheid biedt hun dagelijkse financiën te regelen met behulp van online banking en tot slot is er ook een mobiele applicatie voor handen om eenvoudig waar en wanneer je dat maar wenst je bankzaken op orde te houden.

Beobank biedt haar klanten onder meer de mogelijkheid om een volledig gratis zichtrekening aan te vragen. Deze rekening is standaard voorzien van een bankkaart (beperkt tot één exemplaar) en biedt ondersteuning voor contactloos betalen. De Maestro functie waar de bankkaart mee is uitgerust zorgt er voor dat je probleemloos in alle winkels, maar ook al je online aankopen kan betalen, waar je, je ter wereld ook mag bevinden. Je dient er eigenlijk alleen maar rekening mee te houden dat je gratis zichtrekening volledig online dient te worden beheerd. Kan je daar mee leven? Dan is dit voor jou als consument een prima optie!

Sparen & beleggen bij Beobank

Ook wanneer je geld wil sparen of bijvoorbeeld wil gaan beleggen ben je daarvoor bij Beobank aan het juiste adres. Beobank biedt haar klanten dan ook verschillende spaarrekeningen aan en bovendien is het ook nog eens zo dat je een keuze kan maken uit diverse beleggingsmogelijkheden. Wat dit laatste betreft is het mogelijk om een volledig profiel samen te laten stellen waardoor je precies op de door jou gewenste manier kan beginnen met het opbouwen van jouw portefeuille. Zou je graag nu reeds op periodieke basis een bepaald bedrag willen sparen voor je pensioen? Ook dat is een mogelijkheid. Beobank biedt je op dit vlak de keuze tussen een pensioenspaarfonds en een pensioenspaarverzekering.

De verzekeringen van Beobank

Tot slot beschikt Beobank ook over een aanbod met verzekeringen. Het gaat hierbij om autoverzekeringen, woningverzekeringen evenals familie verzekeringen. Onder deze laatste categorie vallen niet alleen de klassieke familiale verzekering, maar ook het gezinsbeschermingsplan evenals een uitvaartplan. Tot slot biedt Beobank potentiële verzekeringnemers de mogelijkheid om te kiezen voor een 2-in-1 oplossing met betrekking tot het verzekeren van je woning en je gezin. Op deze manier kan je op beide oren slapen dat je goed bent verzekerd terwijl je ook nog eens kan rekenen op een scherpe verzekeringspremie.

Veelgestelde vragen over Beobank

Beobank is een uitermate populaire bank. Dit heeft niet alleen te maken met haar uitgebreide assortiment aan financiële producten, wat bovendien ook te denken van de zeer scherpe intresten die ze aanrekent op haar kredieten? Ben jij ook wel geïnteresseerd om een beroep te doen op de diensten van Beobank, maar kamp je nog met een aantal vragen? Dan kunnen deze wellicht door middel van onderstaande antwoorden worden beantwoord.

Hoe kan ik een krediet aanvragen bij Beobank?

Het aanvragen van een krediet bij Beobank is op verschillende manieren mogelijk. Wil je er zeker van zijn dat je dossier zo snel en efficiënt mogelijk wordt behandeld? Dan is het aan te raden om dit via de website te doen. Indien je dat liever niet hebt kan je ook altijd langs gaan bij een filiaal bij jou in de buurt.

Moet ik verplicht over een bankrekening bij Beobank beschikken?

Wanneer je wil kunnen genieten van het laagste JKP zal je er inderdaad voor moeten kiezen om een bankrekening bij Beobank te openen en zal je daar je loon maandelijks op moeten laten storten. Kan je leven met wat hogere kosten? Dan hoef je in principe voor het afsluiten van een persoonlijke lening geen klant te zijn bij Beobank. De standaard lening op afbetaling is immers bij Beobank ook toegankelijk voor mensen die nog geen klant zijn.

Is Beobank een betrouwbare financiële partner?

Absoluut. Beobank draait (gedeeltelijk onder de naam ‘Citibank’) reeds een behoorlijke tijd mee in de financiële wereld en heeft door de jaren heen haar betrouwbaarheid en kwaliteit meermaals bewezen. Beobank is hierdoor een uitstekende partner voor het afsluiten van de door jou gewenste kredieten evenals mogelijke andere financiële producten.