Cetelem

Cetelem is een bekende en betrouwbare kredietverstrekker die op de Belgische markt werd geherlanceerd in het jaar 2014. Cetelem is een merk van Alpha Credit. Waar deze laatste zich in het bijzonder richt op de professionele sector geldt dat niet voor Cetelem. De nadruk ligt bij deze kredietverstrekker dan ook volledig op particulieren. Als dochteronderneming van BNP Paribas Fortis spreekt het voor zich dat Cetelem haar klanten enkele zeer interessante financieringsmogelijkheden kan aanbieden. In eigen land, meer bepaald in de hoofdstad Brussel bestaat het team van deze kredietverstrekker uit meer dan 350 specialisten. Zij zijn verantwoordelijk voor de evaluatie van elk dossier en streven er naar om kredietnemers steeds de best mogelijke oplossing op maat van hun wensen aan te bieden.

De producten van Cetelem

Op het ogenblik dat je op zoek bent naar bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een andere mogelijkheid om jezelf (tijdelijk) van wat meer financiële ademruimte te voorzien kan een beroep doen op een kredietverstrekker als Cetelem de moeite waard zijn. Bij deze financiële instelling ben je dan ook aan het juiste adres voor een uiteenlopend aanbod aan niet alleen kredieten, maar ook verzekeringen. Wij hebben de verschillende producten van deze populaire Belgische kredietverstrekker even uitgebreid voor je op een rijtje gezet.

De persoonlijke lening van Cetelem

Cetelem biedt haar kredietnemers de mogelijkheid om een persoonlijke lening af te sluiten. Deze lening is mogelijk voor een bedrag gaande van 2.500 tot 75.000 euro. Er dient rekening mee te worden gehouden dat het exacte verloop van het krediet grotendeels wordt bepaald door het bedrag dat wordt geleend. Deze zal niet alleen een invloed hebben op het JKP welke dient te worden betaald, maar ook op bijvoorbeeld de looptijd van de kredietovereenkomst. Voor de persoonlijke lening van Cetelem geldt dat de terugbetalingsperiode kan gelegen zijn tussen de minimum 12 en maximum 120 maanden. Bovendien wordt het bedrag telkens in één keer op de bankrekening van de kredietnemer uitbetaald.

Het is mogelijk om de persoonlijke lening van Cetelem aan te vragen voor allerhande verschillende doeleinden. Denk hierbij niet alleen aan een grote aankoop, maar ook aan bijvoorbeeld een particuliere investering welke dient te gebeuren. Wat dit laatste betreft kan er worden gedacht aan de aankoop van een auto, maar ook aan bijvoorbeeld een (elektrische) motor of een mobilhome. Wil je een elektrische fiets kopen, maar ligt het aankoopbedrag net wat te hoog om deze gewoon uit de hand te betalen? Zelfs dan kan de persoonlijke lening van Cetelem voor jou de perfecte oplossing betekenen!

Ben je van plan om een persoonlijke lening bij Cetelem af te sluiten? In dat geval ben je ook altijd verzekerd van zeer marktconforme rentevoeten. Het JKP kan voor wat jouw persoonlijke lening bij Cetelem betreft dan ook gelegen zijn tussen de 4,95 en 5,85 procent.

De Cetelem Maestro® kaart

Het leven zit boordevol met vaste, maar vaak ook onverwachte kosten. Een wasmachine die stuk gaat, een hoge factuur van de school van je kinderen of een medische kwestie zijn stuk voor stuk factoren die er voor kunnen zorgen dat je financiële situatie wordt beïnvloed. Veel mensen hanteren een vrij strikt budgetbeheer waardoor er weinig marge is voor onverwachte kosten. Zijn deze er toch? Dan moeten ze uiteraard wel worden betaald. De Maestro bankkaart van Cetelem kan je hierbij helpen.

De Cetelem Maestro kaart zorgt er voor dat je altijd wat financiële reserve achter de hand hebt. Hoeveel deze precies bedraagt is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Cetelem biedt haar klanten op dit vlak de mogelijkheid om te kiezen voor een bedrag van 1.250, 2.000, 2.500 of 3.000 euro. In principe gaat het hierbij om een kredietopening van onbepaalde duur waarvoor een JKP wordt gehanteerd van 12,50 procent. Heb je de kaart niet nodig en wordt het daaraan verbonden kredietbedrag met andere woorden niet gebruikt? In dat geval dienen er ook geen kosten te worden betaald.

Door gebruik te maken van de Cetelem Maestro kaart geniet je van alle voordelen die verbonden zijn aan Maestro. Dit betekent dat je niet alleen meteen kan betalen in alle winkels in België en heel Europa, maar bovendien heb je ook in al deze landen de mogelijkheid om geld af te halen. Bovendien is het mogelijk om de opgenomen bedragen in kleine, maandelijkse stukjes terug te betalen waardoor je op een aanzienlijke hoeveelheid extra financiële ademruimte kan rekenen. Het beheren van je kaart en je uitgaven doe je bovendien bijzonder eenvoudig in je persoonlijke, online klantenomgeving bij Cetelem.

De financiële verzekeringen van Cetelem

Als kredietverstrekker vindt Cetelem het belangrijk dat niet alleen zijzelf, maar ook hun klanten worden beschermd tegen onverwachte situaties. Verschillende gebeurtenissen kunnen een enorme invloed hebben op je financiële situatie en de daaraan verbonden verplichtingen. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan tijdelijke of zelfs aan volledige arbeidsongeschiktheid. Het komt bovendien ook voor dat de kredietnemer op een zeker ogenblik komt te overlijden waardoor de nabestaanden moeten opdraaien voor de resterende kosten van de financiering. Tegen al deze gebeurtenissen kan je, je laten verzekeren door te kiezen voor Cetelem Protection. De premie van deze verzekering bedraagt 4,75 procent van de maandelijkse aflossing waarvan sprake is.

Een tweede financiële verzekering van Cetelem luistert naar de naam ‘Cetelem Job Protection’. Het betreft hier een verzekering die tussenkomt bij onvrijwillig ontslag. Gedurende 12 maanden worden de maandelijkse aflossingen die zijn vereist om te voldoen aan de voorwaarden uit de kredietovereenkomst ingedekt. Dit kan bovendien gebeuren tegen een premie van 4 procent van het bedrag dat maandelijks dient te worden afgelost. Let wel, op het ogenblik dat de kredietnemer sneller terug aan werk geraakt wordt de tussenkomst stopgezet en zal hij of zij terug zelf moeten opdraaien voor de aflossing van de lening.

Heb je er voor gekozen om de Cetelem Maestro kaart aan te vragen? Ben je op zoek naar een mogelijkheid om je verplichte aflossingen die zijn gekoppeld aan deze kaart in te dekken tegen onverwachte gebeurtenissen? Dat kan. Door het afsluiten van ‘Cetelem Card Protection’ is het namelijk mogelijk om jezelf te verzekeren tegen allerhande onverwachte gebeurtenissen of problemen. Zo geniet je van bescherming bij frauduleus gebruik van de kaart, bij schade aan de aankopen die met de kaart zijn betaald, bij het annuleren van een vakantie die met de kaart is geboekt en nog zoveel meer. De premie die voor Cetelem Card Protection in rekening wordt gebracht is vastgesteld op 0,98 procent van het gebruikte bedrag.

Veelgestelde vragen

Ben jij ook wel geïnteresseerd om gebruik te maken van de mogelijkheden die Cetelem je op financieel vlak te bieden heeft? Zit je echter nog met een aantal vragen waar je eerst graag een antwoord op zou willen krijgen? In dat geval is het de moeite waard om hieronder even de veelgestelde vragen over Cetelem en hun antwoorden grondig te overlopen.

Hoe een krediet aanvragen bij Cetelem?

Cetelem maakt het voor jou als (toekomstige) kredietnemer mogelijk om zeer eenvoudig via haar eigen website een kredietaanvraag in te dienen. Ook het simuleren van je lening evenals het bezorgen van de nodige documenten kan allemaal digitaal.

Kan ik bij Cetelem zoveel lenen als ik zelf wil?

Met de persoonlijke lening van Cetelem is het mogelijk om een lening aan te vragen voor een bedrag tot maximaal 75.000 euro. Elke kredietaanvraag wordt wel geëvalueerd door de specialisten van Cetelem. Hebben zij het vermoeden dat je jouw krediet niet volgens de voorwaarden zal kunnen aflossen? Dan is het dus mogelijk dat je kredietaanvraag wordt geweigerd.

Is Cetelem een betrouwbare kredietverstrekker?

Cetelem werd geherlanceerd op de Belgische markt in het jaar 2014. Echter vormt ze een onderdeel van Alpha Credit welke al sinds 1999 onderdeel vormt van de BNP Paribas Group. Cetelem geniet een uitstekende reputatie waardoor ze absoluut kan worden bestempeld als een betrouwbare financiële partner.

Hoe beheer ik mijn dossier bij Cetelem?

Cetelem beschikt niet over fysieke vestigingen. Deze zal je echter nooit echt missen. Bij deze kredietverstrekker staat er namelijk een volledige online beheeromgeving ter je beschikking waarin je niet alleen de status van je dossier kan opvolgen, maar je bijvoorbeeld ook andere gegevens kan raadplegen of doorgeven. Dit werkt razend efficiënt en bovendien ook nog eens op erg klantvriendelijke wijze.