Cofidis

Cofidis is een bekende, Franse kredietverstrekker die voor het overgrote merendeel in handen is van de in Frankrijk gevestigde bankengroep Crédit Mutuel. Cofidis werd opgericht in het jaar 1982. Deze oprichting gebeurde door 3 Suisses International, maar wel in samenwerking met de Belgische kredietverstrekker Cetelem. Cofidis staat er om bekend gespecialiseerd te zijn in het verstrekken van kredieten via het internet of via telefoon. Cofidis is niet alleen actief in haar thuisland Frankrijk en in België, maar ook in andere landen zoals Spanje, Portugal, Italië, Tsjechië en Griekenland.

De producten van Cofidis

De slogan van Cofidis is niet voor niets ‘Krediet zoals U het ziet’. Er zijn dan ook op de financiële markt maar weinig partijen terug te vinden die over een dergelijk uitgebreid en vooral divers aanbod aan kredietvormen beschikken. Ben jij ook op zoek naar een (flexibele) financiering op maat van jouw wensen en zou je deze graag willen afsluiten bij een echt betrouwbare, financiële instelling? In dat geval laten we je alvast graag even kennismaken met de verschillende producten die je bij Cofidis kan afsluiten.

Geldreserve MyLine by Cofidis

Hoe goed je je financiële situatie ook op orde hebt, niemand is vrijgesteld van onverwachte kosten. Een wasmachine die het plots voor bekeken houdt of een koelkast die eerder warmt dan ze nog koelt, het zijn slechts enkele voorbeelden van onverwachte kosten waarmee je kan worden geconfronteerd. Om er voor te zorgen dat dergelijke gebeurtenissen je niet meteen opzadelen met financiële kopzorgen kan het interessant zijn om over een bepaalde vorm van geldreserve te beschikken. De geldreserve MyLine by Cofidis is op dit vlak een absolute aanrader. Je kan deze geldreserve afsluiten voor een bedrag van tussen de 500 & 10.001 euro die je vervolgens geheel naar eigen inzicht en wanneer je dat maar wenst kan besteden.

Afhankelijk van het exacte bedrag aan geldreserve die je aanvraagt is het mogelijk om te kiezen voor een terugbetalingstermijn tot wel 40 maanden. Het flexibele karakter van de geldreserve MyLine by Cofidis zal veel mensen aanspreken en het wordt nog mooier wanneer we het hebben over het JKP die voor deze kredietopening van toepassing is. Met een JKP van 14,50 procent is deze namelijk uiterst marktconform.

Persoonlijke lening van Cofidis

Ben je op zoek naar een voordelige kredietvorm waarbij je ten allen tijde op beide oren kan slapen? Wil je graag niet alleen kunnen genieten van een lage rente, maar ook van de zekerheid van een lineaire financiering? In al deze gevallen is de persoonlijke lening van Cofidis het ontdekken meer dan waard. Dit type van krediet kan worden afgesloten voor een bedrag gaande van 5.001 tot en met 50.000 euro en kan worden terugbetaald over een periode van maximaal 48 maanden. De standaard rentevoet voor deze persoonlijke lening bij Cofidis is vastgesteld op een bedrag van 5,90 procent, maar kan worden beïnvloed door de aflossingstermijn. In het slechtste geval kan het JKP dan ook oplopen tot 7,99 procent.

Tweedehands autolening van Cofidis

Geld lenen voor de aankoop van een tweedehandse auto is bij menig aantal kredietverstrekkers alles behalve eenvoudig. Bovendien wordt je vaak geconfronteerd met zeer strenge voorwaarden en hoge kosten. Op geen van beiden zit je uiteraard te wachten. Cofidis maakt het voor jou mogelijk om zonder probleem een financiering voor je tweedehandse wagen af te sluiten en dat tegen een zeer aantrekkelijke rentevoet van slechts 3,90 procent. Voor de tweedehandse autolening geldt dat er een bedrag kan worden geleend variërende van 5.001 tot 50.000 euro. De maximale terugbetalingstermijn voor deze vorm van financiering is vastgesteld op 60 maanden.

De Cofidis renovatielening

Of je nu van plan bent om enkele kleine klussen uit te voeren of je een grootschalige renovatie in de planning hebt staan, in beide gevallen kan het de moeite waard zijn om even de Cofidis renovatielening onder de loep te nemen. Dit type van krediet kan worden afgesloten voor een bedrag van tussen de 5.001 & 50.000 euro en tegen een interessante rentevoet van slechts 5,90 procent. Deze rentevoet is de standaard kostprijs die onder de meest ideale omstandigheden kan worden toegekend. Wil je graag je renovatielening op een langere afbetalingstermijn van bijvoorbeeld 120 maanden terugbetalen? In dat geval stijgen de kosten naar 8,32 procent. Voordeel van de Cofidis renovatielening is dat je voor het financieren van je verbouwingen niet langer genoodzaakt bent om je hypotheek aan te spreken. Hierdoor ontloop je onder meer de dure notariskosten. Hier vind je vier opties om je

Mastercard by Cofidis

Veel mensen zijn op zoek naar een financiële buffer voor situaties waarin ze geconfronteerd worden met onverwachte kosten. Anderzijds kan het ook gewoon interessant zijn om bepaalde grote aankopen te doen die vervolgens pas aan het einde van de maand van je bankrekening worden afgeschreven. Ook op dit vlak ben je bij Cofidis aan het juiste adres. Deze kredietverstrekker biedt je namelijk de mogelijkheid om een keuze te maken uit drie verschillende soorten creditcards, namelijk:

  1. De MasterCard by Cofidis;
  2. De MasterCard Gold by Cofidis;
  3. De Partner Card MasterCard;

De standaard MasterCard by Cofidis profileert zich als een voordelige creditcard waar een beperkte bijdrage van slechts 5 euro op jaarbasis aan verbonden is. Daarnaast gebeuren de terugbetalingen volgens je eigen regime en kunnen geldopnames kosteloos gebeuren binnen België, maar ook in het buitenland. Voor de MasterCard by Cofidis geldt een maximale limiet van 2.500 euro en er is een JKP van toepassing van 12,50 procent. Het minimale maandelijks terug te betalen bedrag dient bovendien 5,6 procent van het verschuldigde saldo te bedragen.

Ben je op zoek naar een kredietkaart die over een hoger bestedingslimiet beschikt dan de MasterCard by Cofidis je weet te bieden? In dat geval vormt de ‘Gold’ variant voor jou wellicht een interessant alternatief. Bij deze kaart kan je dan ook rekenen op een uitgavenlimiet tot zomaar even 10.001 euro. Daarnaast is er ook nog eens een uitgebreid en exclusief pakket met verzekeringen aan de kaart verbonden. Wil je de gedane uitgaven met je kaart in meerdere keren terugbetalen? Dat is geen probleem. Afhankelijk van het verschuldigde bedrag kan dit in respectievelijk drie of vier keer gebeuren. Het JKP bij de MasterCard Gold by Cofidis is standaard vastgesteld op 11,50 procent.

Ben je iemand die vaak aankopen doet bij de verschillende merken die toebehoren aan de 3 Suisses groep? In dat geval kan de Partner Card misschien wel iets voor jou zijn. Met deze kaart realiseer je namelijk een besparing ter waarde van 4,49 euro per bestelling. Dit niet alleen bij 3 Suisses, maar ook bij Blanche Porte evenals bij alle andere merken van de 3 Suisses groep. Met deze kaart beschik je bovendien over een kredietopening tot maximaal 2.400 euro en dat tegen een standaard JKP van 14,50 procent.

Veelgestelde vragen

Ben je geïnteresseerd in één of misschien zelfs meerdere van de hierboven aangegeven producten van Cofidis? Denk je er dan ook aan om klant te worden bij deze kredietverstrekker, maar wordt je nog geconfronteerd met een aantal vragen? Wellicht biedt de onderstaande vragen & antwoorden lijst je daar meteen een glashelder antwoord op!

Hoe kan ik een krediet afsluiten bij Cofidis?

Het afsluiten van een krediet bij Cofidis is zeer eenvoudig mogelijk. Je beschikt op dit vlak over twee mogelijkheden. In eerste instantie kan je telefonisch contact opnemen met deze kredietverstrekker, maar veel eenvoudiger en comfortabel is het om gewoon je kredietaanvraag via de website in te dienen. Op deze manier kan je vanaf het begin de status van je lopende aanvraag en je uiteindelijke financiering in alle nauwkeurigheid opvolgen.

Hoeveel geld kan ik lenen bij Cofidis?

Het exacte bedrag dat je kan lenen bij Cofidis is afhankelijk van meerdere factoren. Niet alleen verschillen de limieten namelijk afhankelijk van de gekozen kredietvorm, daarnaast wegen ook eventuele bestaande schulden door bij het evalueren van je kredietaanvraag. Omwille van deze reden is de goedkeuring van je aangevraagde lening bij Cofidis dan ook steeds onder voorbehoud van goedkeuring door haar financiële experten.

Kan ik mijn kredieten ook laten hergroeperen bij Cofidis?

Dat is zeker mogelijk. Op het ogenblik dat je meerdere kredieten hebt afgesloten brengt dit heel wat administratief werk met zich mee. De kans is namelijk groot dat elk krediet over diens eigen betaaldatum beschikt. Bovendien is het niet ondenkbaar dat alle kosten samen er voor zorgen dat je wordt geconfronteerd met een stevige kostprijs die echt wel lager kan komen te liggen. Je kredieten laten hergroeperen bij Cofidis levert je dan ook enkele zeer interessante voordelen op.

Kan ik ook (krediet)verzekeringen afsluiten bij Cofidis?

Jazeker. Cofidis biedt haar klanten de mogelijkheid aan om bijvoorbeeld te kiezen voor een Cofibudget verzekering. Het betreft hier een financiële verzekering die tussenkomst biedt bij jobverlies en volledige, tijdelijke ongeschiktheid. Ook de Cofisecure, een verzekering die dekking biedt bij overlijden door een ongeval of bij permanente invaliditeit door een ongeval is een optie. Ook met de Garantie+ verzekering hoef je, je bij bepaalde onvoorziene omstandigheden geen zorgen te maken over de (verdere) aflossing van je financiering.