3 redenen om een persoonlijke lening af te sluiten

De persoonlijke lening is sinds jaar en dag de populairste kredietvorm op de markt. Dit heeft alles te maken met de vele interessante voordelen die aan dit type van krediet verbonden zijn. De persoonlijke lening is bovendien ook de kredietvorm die door de meeste kredietverstrekkers wordt aangeboden. In principe kan je dan ook bij elke bank of iedere andere, alternatieve kredietverstrekker wel een persoonlijke lening aanvragen. Denk jij er ook aan om met behulp van deze kredietvorm geld te lenen, maar heb je toch nog enige twijfels? In dat geval kunnen de onderstaande 3 redenen om een persoonlijke lening aan te vragen je wellicht overtuigen!

Reden 1: Een persoonlijke lening biedt je een optimale zekerheid

Op het ogenblik dat je een blik werpt op het kredietaanbod op de markt kan je meteen vaststellen dat er heel veel verschillende mogelijkheden bestaan om een lening af te sluiten. Wat dit betreft kan je er voor kiezen om te opteren voor een lineaire lening zoals het persoonlijk krediet, maar je hebt ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld voor een doorlopend krediet te kiezen. Deze laatste biedt je als kredietnemer dan wel een optimale flexibiliteit, daar staat tegenover dat de niet vastgestelde einddatum ook een structureel risico met zich meebrengt. Stel je voor jezelf geen einddatum in het vooruitzicht voor je krediet? Dan is het mogelijk dat deze (in theorie) de rest van je leven door blijft lopen, inclusief de kosten.

Bovenstaande is niet het geval wanneer je er voor kiest om een persoonlijke lening af te sluiten. In dat geval worden er namelijk verschillende garanties aangeboden. In eerste instantie beschik je bijvoorbeeld over een vastgestelde rente die tijdens de looptijd van je krediet niet kan veranderen. Dit betekent dat de maandelijkse kosten niet zomaar in één klap heel wat hoger kunnen komen te liggen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat er bij een persoonlijke lening altijd gebruik wordt gemaakt van een vastgestelde einddatum. Hierdoor is het onmogelijk dat je met doorlopende kosten wordt geconfronteerd.

Reden 2: Een persoonlijke lening is in de basis erg voordelig

Het bijzonder lineaire verloop welke kenmerkend is voor een persoonlijke lening zorgt er voor dat je in de basis altijd bent verzekerd van een zeer scherpe kostprijs. Het zijn niet alleen de strikte, lineaire voorwaarden die hiervan aan de basis liggen. Wat verder nog te denken van de aanzienlijke, onderlinge concurrentie tussen kredietverstrekkers voor wat de persoonlijke lening betreft? Deze kredietvorm is de populairste onder de kredietnemers waardoor elke kredietverstrekker er graag zijn graantje van wil meepikken. Vooraleer er voor te kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten is het dan ook altijd belangrijk om even een vergelijking op de financiële markt uit te voeren. Alleen op deze manier ben je er namelijk zeker van dat je altijd kan rekenen op de best mogelijke prijs voor jouw persoonlijke lening.

Wel dient er rekening mee te worden gehouden dat er duidelijk wordt gesteld dat een persoonlijke lening vooral in de basis voordelig is. Wat bedoelen we hier mee? Zeer eenvoudig. Op het ogenblik dat je een persoonlijke lening volgens de geldende kredietvoorwaarden kan afbetalen zal je kunnen vaststellen dat er geen financieel interessanter alternatief bestaat. Echter, wanneer je tijdelijk niet over de mogelijkheid beschikt om je lening volgens de opgestelde kredietvoorwaarden af te lossen wordt dit plots een compleet ander verhaal. Dan wordt je immers geconfronteerd met een bepaalde boete die al snel de totale kostprijs van je persoonlijk krediet behoorlijk de hoogte in kan stuwen.

Reden 3: Er zijn slechts zeer beperkte eisen aan verbonden

Zou je graag een bepaalde investering willen doen of dient er een grote factuur te worden betaald? In dat geval is het afsluiten van de persoonlijke lening altijd de beste keuze. Bovendien is ze ook de meest eenvoudige. Op het ogenblik dat er bepaalde veranderingen aan je woning doorgevoerd dienen te worden zou je mogelijks ook kunnen kijken in de richting van bijvoorbeeld een groene lening, maar dan zijn er heel wat eisen waaraan moet worden voldaan. Hetzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld een renovatiekrediet waarbij de gelden doorgaans slechts worden vrijgemaakt naargelang het aantal facturen of ondertekende offertes die er voorgelegd kunnen worden. Bij een persoonlijke lening is dat in principe niet zo. Je moet als toekomstige kredietnemer dan ook eigenlijk alleen maar kunnen bewijzen dat je over voldoende financiële mogelijkheden beschikt om de lening volgens de voorwaarden terug te betalen. Is dat het geval? Dan hoeft helemaal niets je in de weg te staan om een persoonlijke lening af te sluiten.

Conclusie; een persoonlijke lening is voor velen erg interessant

Bovenstaande 3 redenen maken meteen duidelijk waarom de persoonlijke lening door de jaren heen zo populair geworden is. Niet alleen kan je als kredietnemer rekenen op een uitstekende zekerheid en een lage kostprijs, daarnaast zijn er ook geen strikte voorwaarden aan de toekenning van de lening verbonden. Ben je dus met andere woorden op zoek naar een toegankelijke en voordelige manier om persoonlijk geld te lenen? In dat geval is het absoluut de moeite waard om daarvoor in de richting van een persoonlijke lening te kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *