Lening voor de Auto tijdens de Autosalon 2018

Brussel AutosalonHet was nog nooit eerder zo goedkoop om geld te lenen voor het aankopen van een auto. Beobank, welke in het voorbije jaar reeds de voordeligste aanbieder was met een lage rente van amper 0,89 procent presteert ook dit jaar weer zeer goed. Met de komst van het autosalon is de kans groot dat er nog een aantal interessante aanbiedingen de wereld worden ingestuurd waardoor het financieren van de aankoop van je auto zomaar nog goedkoper wordt.

Interessante aanbiedingen door Autosalon

Zoals elk jaar is het ook nu terug uitkijken naar de aanbiedingen waar financiële instellingen mee uitpakken naar aanleiding van het Autosalon. Beobank hanteert op moment van schrijven een laag tarief voor haar autolening van 1,29 procent. Tijdens het voorbije Autosalon van 2017 koos de kredietverstrekker er evenwel voor om haar rente tijdelijk te laten zakken naar amper 0,89 procent. Op moment van schrijven heeft Beobank haar aanbieding voor het Autosalon nog niet bekend gemaakt, maar wellicht dat er terug heel wat moois voor kredietnemers zit aan te komen. Ben je niet van plan om een lening af te sluiten voor het aankopen van een nieuwe, maar wel van een tweedehandse auto? In dat geval zal je rekening moeten houden met een kostenplaatje welke een stuk hoger is gelegen.

Leningen voor tweedehandse auto’s worden duurder

Daar waar financieringen voor nieuwe auto’s goedkoper worden gaat de kostprijs voor tweedehandse exemplaren net de hoogte in. De gemiddelde kostprijs voor een autolening voor een tweedehands voertuig ligt tot wel vier keer hoger in vergelijking met de intrest die wordt aangerekend op een financiering voor een nieuw voertuig. Verschillende factoren beïnvloeden wel de kostprijs evenals de mogelijkheden van een tweedehandse autolening. Het gaat hierbij niet alleen om de leeftijd van de auto, maar ook om de specificaties, de kilometerstand evenals de mogelijke eigen inbreng die wordt gerealiseerd. Toch moet er worden vastgesteld dat het prijskaartje van een autolening voor een tweedehands voertuig op vandaag een aanzienlijk stuk hoger ligt in vergelijking met één jaar geleden. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden bij het aankopen van een tweedehandse auto.

Geld lenen bij de autoconstructeur zelf of niet?

Mensen die geen of slechts zeer weinig vertrouwen hebben in professionele financiële instellingen kunnen er altijd nog voor kiezen om bij de autoconstructeur zelf te gaan lenen. Dat is uiteraard een mogelijkheid, maar in de praktijk lang niet altijd interessant. In het merendeel van de gevallen ligt de gemiddelde kostprijs welke moet worden betaald voor een dergelijke financiering namelijk heel wat hoger in vergelijking met het beste aanbod welke door een bank de wereld wordt ingestuurd. Bovendien zijn ook de kredietvoorwaarden veelal heel wat strikter waardoor er eigenlijk niet of nauwelijks marge is bij tijdelijke financiële problemen. Vooraleer er voor te kiezen om een lening voor je nieuwe auto bij de autoconstructeur af te sluiten is het dus altijd de moeite waard om even het aanbod van de banken en andere financiële instellingen te controleren. Op deze manier kan je de beste keuze maken.

Autolening was ook nooit eerder zo populair

De lage kostprijs van een autolening heeft de kredietvorm ook een extra boost gegeven. Nog nooit eerder kozen zoveel Belgen er namelijk voor om een lening af te sluiten voor het aankopen van een nieuwe of tweedehandse auto. Dat lijkt misschien een beetje opvallend gezien de lage spaarrente die door banken wordt aangeboden, maar in de praktijk is hier een logische verklaring voor. Een investering in een auto wordt in het merendeel van de gevallen (een oldtimer daar gelaten) aanzien als een ‘verloren investering’. Dit uiteraard omdat de waarde van het voertuig in de loop der jaren niet stijgt ,maar alleen maar daalt. Mensen houden hun spaargeld dan ook liever voor handen voor investeringen die extra rendement kunnen opbrengen. Ook dit gegeven heeft de populariteit van de autolening goed gedaan.

De goedkoopste autolening afsluiten tijdens het Autosalon 2018

Ben jij ook van plan om een nieuwe auto aan te kopen en ga je een kijkje nemen op het Autosalon? In dat geval is het nog even afwachten geblazen tot de aanbieding van Beobank bekend is. Wellicht dat deze kredietverstrekker je ook dit jaar de best mogelijke voorwaarden kan aanbieden voor het afsluiten van een financiering voor een nieuw voertuig. Éen ding staat in ieder geval nu reeds vast, wanneer je geld wenst te lenen voor de aankoop van een nieuwe auto is het beslist de moeite waard om gebruik te maken van de aanbiedingen tijdens het Autosalon 2018!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *